Skip to content

Virksomhedsskatteordningen

Virksomhedsskatteordningen, også kaldet VSO, er en af de tre beskatningsformer, der er tilgængelige for personligt ejede selskaber. Dette inkluderer altså enkeltmandsvirksomheder, interessentskaber og kommanditselskaber.

Hvis virksomheden vælger at anvende VSO, skal der udarbejdes et årsregnskab, hvor det personlige regnskab og virksomhedens regnskab er klart adskilt.

Det er også et krav, at virksomheden overholder bogføringsloven, hvis man skal vælge denne type beskatningsform. Dette indebærer bl.a., at der skal opbevares mindst fem års regnskaber. Regnskaberne skal være nøjagtige og fuldstændige, og de skal vise, hvordan virksomheden har anvendt skattelovgivningen. Hvis virksomheden ikke overholder disse krav, kan den blive pålagt sanktioner.

discussion

Fordele ved VSO

Ifølge VSO skal du kun betale en selskabsskat på 22% af den skattepligtige fortjeneste, som du sparer i din virksomhed. Det er en betydelig besparelse, som kan hjælpe virksomheder med at holde sig oven vande og vokse.

Derudover giver VSO dig mulighed for at spare penge op i virksomheden af din omsætning, i stedet for at udbetale pengene, som man skal betale topskat af. Den 16 % topskat er det, du så kan “spare” ved ikke at hæve pengene fra selskabet..

Ulemper ved virksomhedsskatteordningen

Der er dog også ulemper ved VSO, da VSO også er så omfattende, at der nødvendigt at have en revisor ind over.

Dette skyldes, at der er væsentligt meget mere arbejde i at vælge VSO samt kræver det, at man har et meget nøjagtigt overblik.

Man on the phone
discussion

Vi kan hjælpe din virksomhed, der har valgt virksomhedsskatteordningen

Hos Stadsrevisionen ved vi, at VSO kan være forvirrende at have med at gøre. Vores team af erfarne registrerede revisorer kan dog helt sikkert hjælpe dig, hvis du har valgt VSO-beskatningsformen.

Vi har både det rette overblik og den rette ekspertise. Det betyder, at vi er ideelt placeret til at hjælpe dig med eventuelle problemer eller spørgsmål, som du måtte have. Vi kan rådgive om alle aspekter af VSOt, fra registrering til overholdelse af reglerne.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, er du velkommen til at kontakte os. Vi vil med glæde drøfte dine specifikke behov og krav i detaljer. Du kan kontakte os på telefon +45 7060 4004, via mail kontakt@stadsrevisionen.dk eller ved at udfylde vores kontaktformular.