Skip to content

Stiftelse af ApS

Oprettelse af et anpartsselskab (ApS) er en god måde at få din virksomhed i gang på. Ligesom aktieselskaber (A/S) betegnes anpartsselskaber også som kapitalselskaber. Det betyder at privatøkonomi og virksomhedsøkonomi er fuldkommen adskilt.

Dog er der alligevel markante forskelle på de to typer selskaber. Særligt når det gælder opstart.

discussion

Hvilke krav stilles der til stiftelse af et anpartsselskab?

Ved opstart af et anpartsselskab skal du have en startkapital på 40.000 kr., sammenlignet med et aktieselskab, hvor du skal investere minimum 400.000 i startkapitalen. Netop af denne grund er der mange nye erhvervsdrivende som starter med at oprette et anpartsselskab.

Stiftelsen af et anpartsselskab kræver derudover udelukkende en direktion i ledelsen, hvorimod man ved stiftelse af A/S både skal en direktion og en bestyrelse.

Har du kortsigtede planer om at få store samarbejdspartnere, tiltrække større investorer og være noteret i børsen, så er et ApS dog ikke nok. Kun A/S kan blive børsnoteret.

Tidligere har selskabskapitalen for et anpartsselskab været 125.000 kr., 80.000 kr., 50.000 kr. og nu 40.000 kr. Beløbet er løbende sat ned for at gøre det nemmere at stifte et selskab i Danmark og fordre iværksætteri.

Sådan stifter du et ApS i Danmark

Det er en forholdsvis enkel proces at oprette et anpartsselskab, ApS, i Danmark, og den kan gennemføres i ved følgende trin.

Det første skridt er at finde et navn til din virksomhed. Dette kan gøres ved at søge i det centrale virksomhedsregister (CVR) på CVR.dk.. Når du har fundet et tilgængeligt navn, skal du registrere det hos CVR.

Det næste skridt er at udarbejde din virksomheds vedtægter. Dette dokument beskriver formålet med og strukturen for din virksomhed. Den skal underskrives af alle aktionærerne og registreres hos CVR.

Det tredje skridt er at åbne en bankkonto i virksomhedens navn. Denne konto vil anvendes til at modtage betalinger fra kunder og foretage betalinger til leverandører m.m.

Det fjerde skridt er at ansøge om et momsnummer hos Skattestyrelsen. Dette nummer bruges, når du fakturerer kunder, der er hjemmehørende i Danmark.

Det sidste trin er at registrere sig til social- og arbejdsmarkedsforsikring. Dette kan gøres online via Skattestyrelsens websted.

Når disse trin er gennemført, er din virksomhed i gang!

Har du brug for hjælp til stiftelse af ApS?

Det kan være en tidskrævende opgave at stifte et firma, og der er typisk mange spørgsmål relateret til processen. I den forbindelse kan du med fordel tag fat i os.

Hos Stadsrevisionen har vi landet dygtigste eksperter som effektivt kan hjælpe dig videre. Udfyld vores kontaktformular lige her.

Man on the phone