Skip to content

Fravalg af revision

For de allermindste virksomheder er det en mulighed at fravælge revision af årsregnskaberne. Det betyder, at virksomheden ikke behøver at ansætte en ekstern revisor til at kontrollere sine regnskaber. 

discussion

Hvornår må en virksomhed fravælge revision?

For at fravælge revision må virksomheden, i to regnskabsår i træk, ikke overskride følgende på balancedagen, før det kan lade sig gøre:

  • Virksomheden har en balancesum på 4 millioner kr.
  • Virksomheden har en nettoomsætning på 8 millioner kr.
  • Virksomheden har et gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede i løbet af regnskabsåret

Der er dog et par ulemper ved at fravælge revision.

For det første kan aktionærerne være mindre tilbøjelige til at investere i et selskab, der ikke er blevet eksternt revideret. For det andet kan virksomheden gå glip af værdifuld indsigt, som en ekstern revisor kunne give. Endelig kan det give indtryk af, at virksomheden har noget at skjule, hvis den fravælger revisionen.

Af disse grunde er det generelt anbefalelsesværdigt for små virksomheder at have en ekstern revisor, selv om det ikke er påkrævet ved lov.

Tilvælg professionel revision

Hos Stadsrevisionen kan vi hjælpe dig med professionel revision, regnskaber og rådgivning. Vores erfarne registrerede revisorer arbejder utroligt effektivt, hvilket gør at vi kan tilbyde  billigere ydelser end andre revisionsfirmaer.

Vi diskuterer desuden altid gerne dine specifikke behov og kommer med en skræddersyet løsning, der sparer dig tid og penge. Så lad os vise dig, hvorfor du ikke skal fravælge revision.

Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Det er muligt at kontakte os via mail kontakt@stadsrevisionen.dk, eller på telefon +45 7060 4004. Ellers kan du udfylde vores kontaktformular, hvor du kan booke tid til en gratis online konsultation.

Man on the phone