Skip to content

Kapitalafkastordningen

Kapitalafkastordningen, også kaldet KAO, er en af de tre beskatningsformer, som personligt ejede virksomheder kan vælge mellem. Personligt ejede virksomheder omfatter enkeltmandsvirksomheder, interessentskaber og kommanditselskaber.

De to andre beskatningsformer er virksomhedsskatteordningen (VSO) og personlig beskatning.

discussion

Hvad er fordelene og ulemperne ved kapitalafkastordningen?

Denne beskatningsform er en mellemløsning mellem VSO og personlig beskatning. Hvor VSO har en lav beskatning på 22%, men utroligt mange krav, har KAO ikke nær så mange krav. VSO har eksempelvis bogføringspligt, hvor privatøkonomi og virksomhedens økonomi skal være strengt adskilt. Denne pligt har KAO ikke.

Det vil altså sige, at KAO er en mere simpel udgave af VSO, men dog ikke så simpel som personlig beskatning.

Derudover skal man være opmærksom på, at den del, der beskattes som personlig indkomst af virksomhedens overskud, skal man med KAO desuden kun betale arbejdsmarkedsbidrag af.

Dog har Kao den ulempe, at det ikke er muligt at lave et opsparet overskud, hvor det er muligt med VSO. Af samme årsag er det ikke muligt at gemme sit overskud, hvis man senere vil hæve det til skattebesparelse.

Derfor er der både fordele og ulemper ved KAO. Derfor er det bedst at rådføre sig med en professionel.

Book en gratis konsultation i dag!

Hos Stadsrevisionen har vi stor erfaring med KAO som beskatningsform. Vores registrerede revisorer har alle mere end otte års erfaring og kan give dig ekspertrådgivning om alle aspekter af KAO. På denne måde kan du være sikker på, at alle regler og tidsfrister overholdes fuldt ud.

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, så tøv ikke med at kontakte os. Vi vil med glæde besvare alle dine spørgsmål. Du kan desuden booke en gratis online konsultation, hvor vi kan drøfte et eventuelt samarbejde, så du kan føle dig helt tryg i at vælge os. Her skal du bare udfylde vores kontaktformular.

Du kan desuden kontakte på telefon +45 7060 4004 eller via mail kontakt@stadsrevisionen.dk.

Man on the phone