Skip to content

Indberetning af moms

Indberetning af moms er en proces, hvor du informerer Skatteforvaltningen om de penge, du skylder i moms. Dette gøres ved at udfylde og indsende en momsangivelsesblanket. Momsangivelsen skal indeholde information om alle dine indtægter og udgifter for en periode, så Skatteforvaltningen kan beregne, hvor meget moms du skal betale.

Momsangivelsen skal altid indsendes elektronisk, og du kan enten indsende den selv eller få din revisor til at gøre det for dig. Da det er utroligt vigtigt at indsende det korrekte beløb samt at overholde fristen for at undgå bøder, er det en god idé at lade en revisor håndtere din momsindberetning.

discussion

Indberet det korrekte beløb

Hvis du er momsregistreret i Danmark, skal du indberette din moms. Dette gælder også selvom du ikke har haft køb eller salg i perioden. Dette gøres ved at indsende en “nulindberetning”, altså hvor du indberetter 0 kr. som omsætning.

Har du ikke indsendt din momsangivelse for en momsperiode, så laver Skattestyrelsen en foreløbig fastsættelse. Herefter skal du gå ind og rette den foreløbige fastsættelse med det korrekte momsbeløb. Du er nemlig selv ansvarlig for at sikre, at beløbet er korrekt. Skattestyrelsens foreløbige fastsættelse koster dig 800 kr. i afgift for hver periode, virksomheden har indberettet for sent. Virksomheden pålægges derefter at betale de 800 kr., renter samt det korrekte momsbeløb.

Det er derfor vigtigt, at du indberetter din moms korrekt og til tiden for at undgå sanktioner.

Lad os håndtere din momsindberetning

Det er vigtigt for enhver virksomhed at føre et nøjagtigt regnskab, men det kan være en tidskrævende og kompliceret opgave. Hos Stadsrevisionen har alle vores revisorer mere end otte års erfaring, og vi tilbyder en række revisions- og bogføringstjenester, der kan hjælpe virksomheder med at holde styr på deres økonomi.

Fra grundlæggende bogføring og rapportering til mere komplekse opgaver som momsbetaling kan vi hjælpe virksomheder med at overholde reglerne, aflevere til tiden og opfylde deres økonomiske forpligtelser. Derfor kan du trygt lade os stå for din momsindberetning.

Hvis du ønsker at høre mere om vores tjenester, kan du kontakte os på telefon +45 7060 4004, via mail kontakt@stadsrevisionen.dk eller ved at udfylde vores kontaktformular. Her har du også mulighed for at booke tid til en gratis og uforpligtende konsultation.

Man on the phone