Skip to content
ydelser

Genoptagelse efter tvangsopløsning

Det er ikke ualmindeligt, at virksomheder har økonomiske vanskeligheder. I nogle tilfælde kan disse vanskeligheder føre til, at virksomheden bliver sat under tvangsopløsning af en domstol.

report

Genoptagelse efter tvangsopløsning

Det er ikke ualmindeligt, at virksomheder har økonomiske vanskeligheder. I nogle tilfælde kan disse vanskeligheder føre til, at virksomheden bliver sat under tvangsopløsning af en domstol. Det betyder, at virksomheden ikke længere er i stand til at drive virksomhed, og at dens aktiver sælges for at betale kreditorerne.

I nogle tilfælde kan det dog være muligt for virksomheden at genoptage sin virksomhed efter tvangsopløsningen. Dette kaldes genoptagelse.

vores udtagelser

Hvad siger vores kunder om os?

Betingelser for genoptagelse

Der er en række krav der skal være opfyldt for, at genoptagelse kan være mulig. For det første skal virksomheden være blevet afviklet ved en retskendelse. For det andet skal alle virksomhedens aktiver være blevet solgt og eventuel gæld betalt. Endelig skal selskabets bestyrelse indgive en ansøgning til retten for at få selskabet genopført i selskabsregistret. Hvis disse krav er opfyldt, kan retten afsige en kendelse, der giver selskabet mulighed for at genoptage sine aktiviteter. Denne kendelse vil normalt blive udstedt efter anmodning fra selskabets bestyrelsesmedlemmer. Når retten har afsagt en kendelse om genoptagelse, kan selskabet begynde at drive virksomhed igen. Det skal dog bemærkes, at virksomheden ikke vil have nogen juridisk beskyttelse mod sine kreditorer i denne periode. Det betyder, at hvis virksomheden går konkurs igen, vil dens kreditorer kunne tage skridt til at inddrive deres gæld.
report

Generalforsamling

Selskabets ejere skal på en generalforsamling træffe beslutningen om at genoptage selskabet. Hvis skifteretten har udnævnt en likvidator, skal vedkommende samtykke i beslutningen

Godkendt revisor indover

En godkendt revisor skal udarbejde en erklæring om, at selskabskapitalen stadig er tilstede i selskabet, og at der ikke er ydet ulovlige lån til selskabets ledelse eller ejere.

Årsagen skal berigtiges

Årsagen til at selskabet er blevet oversendt til skifteretten skal berigtiges. Hvis selskabet fc er blevet oversendt, fordi selskabet ikke har indberettet sin årsrapport, skal denne indberettes til erhvervsstyrelsen, før selskabet kan blive genoptaget.

Anmeldelse om genoptagelse

Andmeldelse om genoptagelse skal være modtaget af Erhvervsstyrelsen senest 3 måneder efter, at Erhvervsstyrelsen har oversendt selskabet til tvangsopløsning.

Må ikke være sendt til tvangsopløsning

Selskabet må ikke indenfor de sidste 5 år have været oversendt til tvansgopløsning i skifteretten.

Et Udsnit Af Vores Ydelser

Vores medarbejdere er måske blandt landets bedste rådgivere. 

Hos Stadsrevisionen er kunden i fokus og vi tilbyder nogle af danmarks billigste priser på årsregnskaber, bogføring, revision og rådgivning. 

Vælg en ydelse nedenfor, for at se på mulighederne for dig. 

Årsregnskab

Revisorer med branchespeciale
Revisorer med +8 års erfaring
Årsregnskab Selvangivelse
Én fast lav pris.

Bogføring

Bogholdere med branchespeciale
Bogholdere med +5 års erfaring
Momsregnskab Indberetning
Én fast lav pris.

SKATTERÅDGIVNING

Vi kan hjælpe dig med at optimere dine skatteforhold samt, fradrag ved at udarbejde en skatteanalyse og gennemgå dine forhold for dig.

Økonomi styring

En financial controller, er med til at give dig bedre overblik med daglig administration, økonomistyring og giver dig muligheden for at bruge din tid.
På de ting som du brænder for.

EMV Til aps

En skattefri virksomhedsomdannelse sikrer store fordele
1. Undgå personlig hæftelse
2. Spar op til 16% i SKAT
3. Bedre finansieringsvilkår

Revision

ISRS4410, Udvidet Gennemgang og Revision

Vores statsautoriserede revisorer arbejder med al form for erklæringsarbejde.

Få professionel hjælp til genoptagelse efter tvangsopløsning

Det er også værd at bemærke, at genoptagelse ikke altid er en succes. I nogle tilfælde er virksomhederne ikke i stand til at drive forretning med succes og er tvunget til at lukke igen. Hvis dette sker, kan selskabets ledere blive holdt ansvarlige for eventuel gæld, der opstår under reinkorporeringsprocessen.

Reinkorporering kan være en risikabel proces og er ikke altid en succes. Det kan dog være en mulighed for virksomheder, der er blevet sat under tvangsopløsning. Hvis du overvejer denne mulighed, bør du tale med en af vores eksperter for at få rådgivning om, hvorvidt det er den rigtige fremgangsmåde for din virksomhed.

Hos Stadsrevisionen har vi mange års erfaring med genoptagelse efter tvangsopløsning, og kan hjælpe dig trygt videre. Vi rådgiver dig hele vejen igennem og sikrer, at betingelser for genoptagelse er opfyldt, hvis driften af din virksomhed skal genoptages.

men on phone