Skip to content

Frivillig likvidation

Frivillig likvidation, også kendt som frivillig opløsning, er en proces, hvorved et selskabs levetid ophører, og dets aktiver fordeles til dets aktionærer. Det er det modsatte af ufrivillig likvidation, som påtvinges et selskab af kreditorerne.

discussion

Hvad forårsager frivillig likvidation?

Frivillig likvidation kan udløses af en række forskellige årsager, f.eks. dårlige økonomiske resultater, uenighed blandt aktionærerne eller blot ejernes beslutning om at trække sig tilbage.

Processen begynder, når virksomhedens bestyrelse vedtager en beslutning om at afvikle virksomheden og udnævner en likvidator. Likvidator vil derefter overtage kontrollen med virksomhedens aktiver og påbegynde processen med at sælge dem for at tilbagebetale kreditorerne. Når al gæld er blevet betalt, vil eventuelle resterende aktiver vil blive fordelt til aktionærerne.

Du hæfter ikke personligt ved frivillig likvidation

Blandt de vigtigste fordele ved frivillig likvidation er, at den kan give en ren afklaring for direktører og aktionærer. Når selskabet er blevet afviklet, hæfter de ikke længere for dets gæld. Dette kan være nyttigt, hvis selskabet er insolvent og skylder penge til kreditorerne. Det kan også beskytte personlige aktiver som f.eks. boliger og opsparing mod at blive brugt til at betale gæld.

En anden fordel ved frivillig likvidation er, at den kan være hurtigere og billigere end andre insolvensprocedurer. Det skyldes, at der ikke er behov for at gå gennem domstolene. Processen kan også være mindre stressende for direktørerne, da de ikke er personligt ansvarlige for virksomhedens gæld.

Man on the phone
discussion

Få professionel hjælp af Stadsrevisionen

Frivillig likvidation kan være en kompliceret og tidskrævende proces, så det er vigtigt at søge professionel rådgivning, før man går i gang. Tag fat i vores specialiserede rådgivere, hvis du overvejer frivillig likvidation. Der skal nemlig udarbejdes en større mængde juridiske dokumenter, som vi kan hjælpe dig med at få styr på.

Hos Stadsrevisionen har vi mange års erfaring med likvidation af selskaber, og vi står altid klar til at hjælp dig. For at gøre din oplevelse hos os endnu bedre, tilbyder vi en uforpligtende og gratis samtale inden vi påbegynder en eventuel sag.