Skip to content

Bogføring for enkeltmandsvirksomheder

Der gælder andre regler for enkeltmandsvirksomheder i forbindelse med bogføring. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i det eller inddrage professionelle, så man er sikker på at overholde eventuelle regler. Hos Stadsrevisionen har vi mange års erfaring med bogføring, så vi kan helt sikkert også hjælpe dig og din enkeltmandsvirksomhed.

Du kan læse mere om bogføring for enkeltmandsvirksomheder på denne side.

discussion

Reglerne for enkeltmandsvirksomheder

Reglerne for bogføring hvad angår enkeltmandsvirksomheder er ikke de samme, som for andre virksomheder. Enkeltmandsvirksomheder er eksempelvis kun forpligtet til at indberette et skatteregnskab, mens et aktieselskab eller et anpartsselskab skal indberette både årsregnskab og skatteregnskab. Hvis din virksomhed desuden er momsregistreret, skal du også udarbejde et momsregnskab.

Når du har en enkeltmandsvirksomhed, skal du desuden betale skat af det overskud, som din virksomhed genererer. Det kan du gøre på tre forskellige måder; beskatning efter personskattereglerne, beskatning efter virksomhedsordningen eller beskatning efter kapitalafkastordningen. Her er det altså vigtigt at vælge den rette beskatning for din virksomhed.

Kravene og reglerne for enkeltmandsvirksomheder er altså komplekse, fordi reglerne er anderledes end for almene virksomheder. Derfor er det altid en god idé at søge professionel rådgivning og hjælp til bogføring, når du har en enkeltmandsvirksomhed for at sikre, at du overholder loven.

Professionel bogføring hos Stadsrevisionen

Hos Stadsrevisionen er vi stolte af at kunne hjælpe enkeltmandsvirksomheder med deres bogføring. Vi forstår, at bogføringsprocessen kan være uoverskuelig og fylde meget i hverdagen, så vi er her for at hjælpe.

Derfor tilbyder vi en række moderne værktøjer og apps til at hjælpe med at automatisere din bogføring, så du kan fokusere på at drive din virksomhed. Derudover kan vores erfarne medarbejdere give dig individuel support for at sikre, at du lærer at bruge vores app på din telefon.

Vi ved desuden godt, at alle virksomheder er forskellige, og derfor har vi revisorer og bogholdere med speciale i alle brancher, så vi kan give dig den bedst mulige service indenfor dit fag.

Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med din bogføring. Du kan kontakte os på telefon +45 7060 4004, via mail kontakt@stadsrevisionen.dk eller ved at udfylde vores kontaktformular.

Man on the phone